Vege burger z červené řepy
Než přijdou Velikonoce, stojí za to odlehčit tělu od masa.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
564 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2362 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
87,7 g
100 %
88 %
-
Vláknina
13,5 g
45 %
45 %
-
Bílkoviny
16,9 g
27 %
25 %
-
Tuky
13,9 g
21 %
20 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Umytou řepu nakrájíme, dáme na plech vymazaný olejem a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Po vychladnutí ji rozmixujeme nahrubo.
- Umyté batáty nakrájíme na hranolky a na naolejovaném plechu pečeme 25 minut při 200 °C.
- Řepu promícháme v míse s quinoou, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a zbytkem surovin. Rukama vytvarujeme burgery. Opékáme je na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut.
- Na guacamole rozmixujeme všechny suroviny. Rozříznuté housky obložíme petrželkou, guacamole, burgery a hranolky. Přiklopíme a podáváme.