Vege burger z červené řepy

Než přijdou Velikonoce, stojí za to odlehčit tělu od masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na burgery:

Na hranolky:

Na guacamole:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    564 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2362 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    87,7 g

    100 %

    88 %

  • Vláknina

    13,5 g

    45 %

    45 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    13,9 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Umytou řepu nakrájíme, dáme na plech vymazaný olejem a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Po vychladnutí ji rozmixujeme nahrubo.
  2. Umyté batáty nakrájíme na hranolky a na naolejovaném plechu pečeme 25 minut při 200 °C.
  3. Řepu promícháme v míse s quinoou, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a zbytkem surovin. Rukama vytvarujeme burgery. Opékáme je na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut.
  4. Na guacamole rozmixujeme všechny suroviny. Rozříznuté housky obložíme petrželkou, guacamole, burgery a hranolky. Přiklopíme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.