Topinky s mozzarellou a ančovičkami – Recepty iDNES.cz

Topinky s mozzarellou a ančovičkami

Italský snack, který můžete podávat i jako předkrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1487 KCal

    68 %

    62 %

  • Energie

    6222 KJ

    68 %

    62 %

  • Sacharidy

    238,3 g

    271 %

    238 %

  • Vláknina

    22,0 g

    73 %

    73 %

  • Bílkoviny

    66,3 g

    105 %

    98 %

  • Tuky

    24,8 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    7,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krajíce chleba rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je asi třetinou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi čtyři minuty, dozlatova a dokřupava.
  2. Rukolu rozkrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme zbylý olej, bazalkové pesto, čtyři ančovičky, česnek a ocet. Vše rozmixujeme na husté rukolové pesto.
  3. Opečené krajíce chleba potřeme připraveným pestem. Mozzarellu natrháme na kousky a rozdělíme na pesto. Přidáme kousky zbylých ančoviček a posypeme chilli vločkami. Nakonec ozdobíme rozkrájenými lístky bazalky.
Autor:

Podobné recepty

Špenátové vafle

Připravte si na svačinu do krabičky slané vafle.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Kopřivová nádivka

Nádivka na Velikonoce nesmí chybět.

Palačinkové kanapky s lososem

Zajímavé kanapky, která nadchnou vaše hosty.

Sůl s černými olivami

Tento dárek potěší na Vánoce každého gurmána.

Stránky budou vždy ve světlých barvách.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.