Šlehaný banán s ricottou

Snadný, výborný a zdravý dezert do skleničky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

6 PORCE +

Na 6 porcí:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    260 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1088 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    24,1 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    14,4 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    11,4 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ricottu smícháme se zakysanou smetanou a javorovým sirupem. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme.
  2. Smícháme je s citronovou šťávou. Přidáme k sýru a ponorným mixérem vyšleháme dohladka.
  3. Ovoce necháme rozmrazit a rozmixujeme na kaši. Do skleniček rozdělíme část banánové pěny, pak přidáme rozmačkané ovoce a doplníme banánovou pěnou.
  4. Těsně před podáváním povrch ozdobíme nadrcenými lyofilizovanými malinami.
Autor:

Podobné recepty

Slepované kytičky

Rychlý a efektní dezert vám vytrhne trn z paty, když se ohlásí nečekaná návštěva. Stačí jen mít...

Řezy z odpalovaného těsta

Tomuto dezertu se v některých rodinách říká mraky. Je tak skvělý, že se po něm u vás doma jen...

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Věnec s ovocem

Ozdobte věnec čerstvým ovocem ze zahrádky.