Ingredience
Postup
- Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci hladké mouky a vše zalijeme vlažnou vodou. Dobře rozmícháme a necháme na teplém místě vykynout.
- Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl, vykynutý kvásek a dobře propracujeme v nelepivé těsto. Na povrchu je poprášíme trochou hladké mouky, překryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- Z vykynutého těsta vytvarujeme bochánky. Rajský protlak smícháme s oreganem, bazalkou a mletým pepřem, podle chuti osolíme. Z bochánků tvarujeme placičky, které potřeme rajčatovou směsí. Dbáme na to, aby okraje zůstaly volné.
- Rajčátka dobře opláchneme a osušíme. Poté je nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na koláčky tak, aby na každé placičce byla červená i žlutá rajčátka. Posypeme je strouhaným sýrem a okořeníme oreganem nebo bazalkou. Koláčky položíme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě 15 -20 minut.