Slané koláčky s malými rajčátky – Recepty iDNES.cz

Slané koláčky s malými rajčátky

Tyto slané koláčky skvěle poslouží jako oběd v práci nebo ve škole.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCÍ +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    726 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    21,4 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžíci hladké mouky a vše zalijeme vlažnou vodou. Dobře rozmícháme a necháme na teplém místě vykynout.
  2. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl, vykynutý kvásek a dobře propracujeme v nelepivé těsto. Na povrchu je poprášíme trochou hladké mouky, překryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Z vykynutého těsta vytvarujeme bochánky. Rajský protlak smícháme s oreganem, bazalkou a mletým pepřem, podle chuti osolíme. Z bochánků tvarujeme placičky, které potřeme rajčatovou směsí. Dbáme na to, aby okraje zůstaly volné.
  4. Rajčátka dobře opláchneme a osušíme. Poté je nakrájíme na čtvrtky a rozložíme na koláčky tak, aby na každé placičce byla červená i žlutá rajčátka. Posypeme je strouhaným sýrem a okořeníme oreganem nebo bazalkou. Koláčky položíme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě 15 -20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Krůtí steak se zeleninou

Chystáte se grilovat, ale chcete to tentokrát zkusit trochu zdravěji? Tento recept vás nadchne.

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží je prostě klasika.

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Stránky budou vždy ve světlých barvách.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.