Abyste začala hubnout, potřebuje vaše tělo zdravou stravu. A k ní navrch přidejte ještě dostatek pohybu. Doporučuje se ujít denně deset tisíc kroků, což nebývá v praxi zas tak lehké. Ale nenechte se tím odradit, počítá se každý metr.
Zaparkujte třeba auto dál než obvykle, místo strkání se v tramvaji jděte kus cesty do práce pěšky, po obědě si naordinujte „zažívací“ procházku nebo vyřizujte telefony na čerstvém vzduchu. Kdo žije podle hesla - Každý krok je pro štíhlost dobrý - zlepší svoji výkonnost bez velké námahy.
Pokud nemáte nějaké zdravotní překážky, pořiďte si barefoot boty, které ještě umocní každý krok a zvýší hubnoucí účinek chůze. K dostání jsou sportovní tenisky, sandálky, balerínky...
Cesta ke štíhlé linii
Vyvážená strava, která aktivuje spalování tuků, v kombinaci s pravidelným pohybem má ve výsledku zeštíhlující účinek. Je tak možné zhubnout během pěti dnů až čtyři kila.
A jak na to? Ráno nasbíráte díky vyvážené snídani dostatek energie pro stávající den. V poledne a večer jsou pak na jídelníčku pokrmy plné nezbytných základních živin.
Mezitím přicházejí ke slovu barefoot boty. A nejlepší na tom je, že nemusíte podstupovat žádné náročné cvičení, ale obujete si je prostě na procházku. Tím, že zaktivujete svaly, podpoříte zároveň i spalování tuků. Takže hurá na vzduch, nejlépe někam do přírody – vyčistíte si hlavu, protáhnete tělo a štíhlejší silueta bude vítaným bonusem.
Perfektní den s chůzí pro štíhlost
Střídání zdravých gurmánských požitků v kuchyni a aktivního pohybu na čerstvém vzduchu se postará nejen o pocit uspokojení z úbytku na váze, ale redukuje také stres a posiluje imunitní systém.
Snídaně
- Špaldová kaše s mangovým pyré:
Pro 1 osobu: 15 g sušeného manga pokrájejte na kousky a povařte společně s 25 g špaldových vloček a 175 ml mandlového mléka. Vmíchejte 1 lžičku kukuřičné krupice a vařte ještě 5 minut. Rozmixujte polovinu manga, 1 kiwi nakrájejte na plátky. Přeberte a omyjte 150 g borůvek. Špaldovou kaši s mangovým pyré dejte do misky, navrch přidejte kiwi, borůvky a 10 g neslazeného popcornu.
Doba přípravy: asi 20 minut. Cca 370 kcal; bílk. 8 g, tuky 4 g, sach. 67 g
Oběd
- Salát z červeného zelí s kuřetem: Pro 1 osobu: 20 g kumkvátů nakrájejte na plátky a na kostičky posekejte 1 šalotku. Nechte zkaramelizovat 1 lžičku hnědého cukru se střikem vody. Sundejte z ohně a rozřeďte 15 ml pomerančové šťávy a 1 lžičkou bílého vinného octa. Přidejte kumkváty a šalotku, přiveďte k varu a povařte pod pokličkou asi 2 minuty. Vmíchejte 1 lžičku oleje, dochuťte solí a pepřem. 100 g červeného zelí pokrájejte na nudličky. Kumkváty slijte přes sítko. Marinádu přidejte k zelí a propracujte ho s ní, pak vmíchejte kumkváty. Usekejte další šalotku a po snítce rozmarýnu a tymiánu. 80 g kuřecích prsíček opečte na 1 lžičce oleje, osolte a opepřete. Přilijte 40 ml horké vody, přidejte usekané bylinky a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C (horkovzdušná: 150 °C) asi 20 minut. Kuřecí maso natrhejte na kousky a podávejte se zelným salátem.
Doba přípravy: asi 60 minut. Cca 190 kcal; bílk, 16 g, tuky 7 g, sach.13
Svačina
- Energetické kuličky: Asi na 15 kuliček (1 svačinová porce): 100 g ovesných vloček, 50 g nastrouhaného kokosu, 3 lžíce neslazeného burákového krému, 25 g drcených kakaových bobů, 2 lžíce tekutého medu a čtvrt lžičky vanilkového aroma dejte do mísy a důkladně propracujte. Z hmoty vytvarujte 15 malých kuliček (průměr cca 4 cm). Ruce si případně trochu navlhčete, aby se na mě těsto nelepilo. Kuličky nechce na hodinku odpočinout.
Doba přípravy: asi 10 minut. Cca 160 kcal; bílk. 4 g, tuky 12 g, sach. 12 g
Večeře
- Dýňová polévka s kadeřávkem: Na 1 porci: 175 g dužiny dýně hokkaido pokrájejte na kousky. Usekejte 1 šalotku a 1 stroužek česneku a osmahněte asi 3 minuty na 1 lžičce oleje. Přidejte dýni a přimíchejte 1 lžičku rajského protlaku, 1 lžičku harissy. Přilijte 250 ml zeleninového vývaru a čtvrt plechovky (425 g) kousků rajčat. Vše asi 15 minut povařte. 40 g kadeřávku nakrájejte na proužky. Polovinu dýně vyndejte z polévky, zbytek rozmixujte a do polévky vraťte i odebranou dýni. Pak přidejte čtvrt konzervy (425 g) naložené cizrny a kadeřávek a opět vše povařte. Na talíři polévku ozdobte kopečkem zakysané smetany.
Doba přípravy: asi 50 minut. Cca 470 kcal; bílk. 11 g, tuky 26 g, sach. 54 g
Choďte víc
|