Pomazánka z ricotty vás nadchne! Vyzkoušejte 5 vynikajících receptů

Pomazánka z ricotty vás nadchne! Vyzkoušejte 5 vynikajících receptů

Pomazánky všeho druhu jsou oblíbenou součástí snídaní, svačinek, večeří i pohoštění pro návštěvy, proto receptů na ně není nikdy dost. Pokud chcete svoji pomazánku dovést k dokonalosti, pomůže vám ricotta! Pomazánce dodá plnou chuť a příjemně ji zjemní.

Ricottová pomazánka se sušenými rajčaty

Suroviny:

250 g ricotty
3 lžíce olivového oleje
3 ks sušených rajčat
1 lžička sušeného česneku 
hrst bylinek (petrželka, kopr, pažitka)
sůl, pepř

Postup:

Ricottu dejte do misky, přidejte olej a zamíchejte. Sušená rajčata a bylinky nasekejte nožem najemno a přidejte k ricottě spolu s česnekem, solí a pepřem. Zamíchejte a podávejte s čerstvým chlebem a zeleninou.

Jaká pomazánka je nejlepší na chlebíčky? Česneková! Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Tuňáková pomazánka s ricottou

Suroviny:

2 konzervy tuňáka v oleji
200 g ricotty
jarní cibulka
1–2 lžičky dijonské hořčice
šťáva a kůra z půlky citronu
lžička kvalitního pikantního kečupu
sůl
pepř

Postup:

Tuňáka slijeme a promícháme s hořčicí, kečupem a ricottou. Přidáme nakrájenou cibulku, kůru a šťávu z citronu. Dochutíme solí a pepřem.

Kdo chce pomazánku jemnější, projede ji ponorným mixérem. Pomazánku necháme vychladit a podáváme s pečivem nebo namazanou na jednohubky.

Pokračování 3 / 5

Ricottová pomazánka s jarní cibulkou

Suroviny:

1 kelímek ricotty
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 ks jarní cibulky
1–2 plátky salámu chorizo 
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup

Ricottu v misce smícháme s chorizem nakrájeným na drobné kostičky, přidáme jarní cibulku nakrájenou na půlkolečka a spolu s parmazánem spojíme vše dohromady, osolíme, opepříme a promícháme. Pomazánku z ricotty a jarní cibulky mažeme na toasty z celozrnného pečiva, posypeme sladkou mletou paprikou, ozdobíme a můžeme podávat.

Pokračování 4 / 5

Vajíčková pomazánka z ricotty

Suroviny:

6 vajec
200 g ricotty
1 menší cibule
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hořčice
sůl, pepř

Postup:

Nejprve uvaříme vejce a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s ricottou, hořčicí, bílým jogurtem, osolíme, opepříme a přidáme nakrájená vejce. Vše promícháme. Necháme odležet nejlépe přes noc, aby se propojily všechny chutě.

Pokračování 5 / 5

Pomazánka z ricotty se šunkou

Suroviny:

100 g kvalitní šunky typu prosciutto cotto
100 g ricotty
50 g mascarpone
5–6 lístků čerstvé bazalky 
1 lžíce panenského olivového oleje
1 lžíce nastrouhaného parmazánu

Postup:

Lístky bazalky omyjeme a osušíme. Šunku natrháme či rozkrájíme na malé kousky. Všechny ingredience dáme do mixéru a umixujeme. Můžeme případně dosolit, ale šunka i parmazán již sůl obsahují, chuť pěkně doplní také bazalka. Podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučujeme

Články odjinud