Před začátkem adventu
Možná se vám zdá ještě brzy začít plánovat, natož péct, ale i tady platí heslo: kdo je připraven, není překvapen. Pokud je váš rodinný recept na perníčky dokonalý, ale cukroví potřebuje hodně času, aby změklo, klidně se pusťte do pečení už na konci listopadu.
Perníčky si také v klidu ozdobte a uložte je do krabice, kde mohou odpočívat až do svátků a krásně se rozležet. Naše babičky k nim ještě pro jistotu přidávaly kousek jablka.
V klidu si také můžete sednout, probrat si všechny vyzkoušené recepty i ty, které jste si vystříhali z časopisů nebo uložili do telefonu. Sepište si, které chcete určitě udělat, i ty, do kterých se pustíte, když zbude čas a energie.
Sepište si taky suroviny, které budete potřebovat, a jejich množství (to raději zaokrouhlete nahoru). Mnoho obchodů právě teď rozjíždí slevy na oblíbené produkty, tak se podívejte, kde nakoupit výhodněji.
Spoustu báječných receptů na pečené i nepečené vánoční cukroví najdete v rubrice Recepty. |
Tip: Touto dobou také můžete začít péct i zázvorky a další „tvrdší“ druhy pečiva, které potřebují více času k odležení.