Losos s chřestem a beárnskou omáčkou
Inspirujte se receptem na šťavnatého lososa s báječnou omáčkou.
Postup
- Šalotku nakrájenou na kostičky, lžíci octa, bílé víno a nasekaný estragon dáme do kastrůlku a na středním stupni vaříme asi 5 minut (objem by se měl vyvařit na polovinu).
- Žloutky dáme do misky a vyšleháme se dvěma lžícemi vody a lžící octa nad horkou vodní lázní do hladka. Potom zašleháme rozpuštěné teplé máslo.
- Nakonec přidáme zredukovanou šalotku, dochutíme solí , pepřem, lžičkou citronové šťávy a znovu vyšleháme. Lososa osolíme a potřeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou.
- Rybu opečeme na olivovém oleji nejprve kůží nahoru. Chřest oloupeme, odkrojíme konce, spaříme ve slané vodě (asi 3 minuty) a opečeme na másle. Chřest a lososa podáváme přelité omáčkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
433 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1810 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
29,8 g
47 %
44 %
-
Tuky
31,9 g
49 %
46 %
-
nasycené
2,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA