Losos s chřestem a beárnskou omáčkou

Inspirujte se receptem na šťavnatého lososa s báječnou omáčkou.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Šalotku nakrájenou na kostičky, lžíci octa, bílé víno a nasekaný estragon dáme do kastrůlku a na středním stupni vaříme asi 5 minut (objem by se měl vyvařit na polovinu).
  2. Žloutky dáme do misky a vyšleháme se dvěma lžícemi vody a lžící octa nad horkou vodní lázní do hladka. Potom zašleháme rozpuštěné teplé máslo.
  3. Nakonec přidáme zredukovanou šalotku, dochutíme solí , pepřem, lžičkou citronové šťávy a znovu vyšleháme. Lososa osolíme a potřeme pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou.
  4. Rybu opečeme na olivovém oleji nejprve kůží nahoru. Chřest oloupeme, odkrojíme konce, spaříme ve slané vodě (asi 3 minuty) a opečeme na másle. Chřest a lososa podáváme přelité omáčkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    433 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1810 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    29,8 g

    47 %

    44 %

  • Tuky

    31,9 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.