Krůtí polévka na thajský způsob

Nejíte na Vánoce klasickou rybí polévku? Uvařte si vývar podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    632 KCal

    29 %

    26 %

  • Energie

    2643 KJ

    29 %

    26 %

  • Sacharidy

    36,5 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    70,8 g

    112 %

    104 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kosti v hrnci zalijeme vodou, aby byly potopené, přidáme oloupaný zázvor, badyán, sójovou a rybí omáčku a na mírném ohni táhneme pod bodem varu celou noc, pravidelně kontrolujeme. Vývar scedíme.
  2. Ve vývaru na mírném ohni povaříme cca 20 minut maso a pak ho vyndáme. Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a hráškové lusky rozpůlíme.
  3. Mrkev vložíme do vývaru a vaříme asi 10 minut. Před koncem vaření přidáme hrášek a polévku stáhneme z ohně. Nudle mezitím připravíme podle návodu na obalu.
  4. Polévku před podáváním doladíme rybí a sójovou omáčkou, případně lehce dosolíme. Do polévky vrátíme maso nakrájené na plátky, přidáme nudle, koriandr a chilli papričku nakrájenou na kolečka.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.