Krůtí kari s hlívou a chřestem

nehodnoceno

Uvařte si podle našeho receptu skvělý oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    359 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1503 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    8,4 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    27,3 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    23,1 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    15,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky a oleje (minimálně na tři hodiny). Olej vlijeme do velké wok pánve nebo do kastrolu se silným dnem a necháme rozpálit.
  2. Krůtí maso opečeme ze všech stran (asi 5 minut), vyjmeme ho a uložíme na teplé místo. Pak v pánvi orestujeme cuketu a hlívu nakrájené na větší kousky.
  3. Společně restujeme asi 5 minut. Potom vmícháme kari pastu a vše zalijeme kokosovým mlékem. Odřízneme dřevnaté konce chřestu, popřípadě oloupeme a nakrájíme na špalíky.
  4. Chřest vmícháme do směsi a dusíme asi 5 minut. Potom přidáme maso, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme ozdobené chilli papričkou, čerstvým koriandrem a s jasmínovou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.