Ingredience
Postup
- Slaninu i část salámu nakrájíme na hranolky a necháme v mrazničce ztuhnout. Krůtu omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ji mandlemi i hranolky slaniny a salámu. Zvenku i zevnitř krůtu posypeme solí, pepřem a oběma druhy papriky.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme smetanou. V míse utřeme žloutky se změklým máslem, muškátovým oříškem a solí. Vmícháme zvlhčené rohlíky, mandle a nakonec i ušlehaný sníh z bílků.
- Připravenou krůtu naplníme nádivkou a otvor sešijeme řeznickým provázkem či spíchneme párátky. Krůtu vložíme do pekáče a přidáme zbylý, nadrobno nakrájený salám.
- Krůtu poklademe kousky másla, podlijeme ji vodou, přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 150 minut (podle velikosti krůty). Během pečení krůtu podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci pekáč odklopíme a krůtu dopečeme dozlatova.