Ingredience
Postup
- Maso očistíme, osolíme a opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty. V čisté pánvi na oleji krátce orestujeme koriandr, pepř a kari pastu.
- Vmícháme kokos, nasekané chilli papričky, šalotky a česnek, citronovou trávu, limetové listy, bobkový list a cukr. Opečeme, přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko, přivedeme k varu.
- Svaříme na polovinu a zahustíme škrobem rozmíchaným ve 150 ml vody. Maso přendáme do pekáčku, zalijeme částí kokosové omáčky, zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny.
- Hovězí opět přelijeme zbylou omáčkou a ještě hodinu dopékáme. Nakonec ho odkryjeme, přilijeme zbytek omáčky a pečeme dalších 20 minut při 220 °C. Nakrájíme ho a podáváme třeba s bramborami, ozdobené čerstvým koriandrem.