Hovězí s kokosovo-chilli omáčkou

Pomalu tažené hovězí se bude skvěle doplňovat s vařeným bramborem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 270 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    648 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2713 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    24,4 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    50,4 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    38,8 g

    60 %

    55 %

  • nasycené

    30,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, osolíme a opečeme na oleji z každé strany asi 4 minuty. V čisté pánvi na oleji krátce orestujeme koriandr, pepř a kari pastu.
  2. Vmícháme kokos, nasekané chilli papričky, šalotky a česnek, citronovou trávu, limetové listy, bobkový list a cukr. Opečeme, přilijeme rybí omáčku a kokosové mléko, přivedeme k varu.
  3. Svaříme na polovinu a zahustíme škrobem rozmíchaným ve 150 ml vody. Maso přendáme do pekáčku, zalijeme částí kokosové omáčky, zakryjeme a pečeme při 180 °C asi 2 hodiny.
  4. Hovězí opět přelijeme zbylou omáčkou a ještě hodinu dopékáme. Nakonec ho odkryjeme, přilijeme zbytek omáčky a pečeme dalších 20 minut při 220 °C. Nakrájíme ho a podáváme třeba s bramborami, ozdobené čerstvým koriandrem.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.