Hovězí plátky na zelenině

Křehké hovězí v omáčce se zeleninou a rýží je neodolatelné.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2342 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    15,3 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    37,7 g

    60 %

    55 %

  • Tuky

    31,2 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    11,9 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky, zakryjeme je potravinovou fólií, naklepeme paličkou a fólii odstraníme. Plátky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme v hlubší pánvi na oleji.
  2. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli najemno. Spolu s masem opékáme asi 5 minut, pak vmícháme protlak.
  3. Zalijeme vínem a necháme 3 minuty provařit. Přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C cca 50 minut, aby maso změklo.
  4. Během pečení maso podléváme vývarem. Hotové maso vyjmeme a vypečenou šťávu zahustíme škrobem. Osolíme, opepříme a zjemníme máslem. Podáváme třeba s rýží ozdobenou nakrájenou jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.