Ingredience
Postup
- Zeleninu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a přidáme otrhané lístky tymiánu. Promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- Do zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky zeleniny, poklademe je nakrájeným zbývajícím máslem a pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 70 minut. Přibližně 10 minut před koncem pečení ještě zeleninu posypeme nastrouhaným parmazánem.
- Lososa nakrájíme na menší díly, osolíme je a opepříme. Opékáme je v pánvi na rozpáleném olivovém oleji cca 10 minut z obou stran, začneme tou s kůží.
- Během opékání rybu obracíme, aby se propekla rovnoměrně. Hotovou zeleninu ozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme s opečeným lososem.