Dušené jehněčí na červeném víně

Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kolínka. Báječně si pochutnáte!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 480 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    377 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1578 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    8,3 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    15,5 g

    52 %

    52 %

  • Bílkoviny

    26,6 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    17,6 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jehněčí kolínka očistíme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Maso orestujeme ze všech stran na troše oleje a přendáme do pomalého hrnce.
  2. Na vypečené šťávě orestujeme i zeleninu a přidáme ji k masu. Přilijeme červené víno, 125 ml vody, doplníme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj. Na nízkém stupni vše vaříme asi 7 hodin.
  3. V polovině vaření jehněčí kolínka otočíme a podlijeme dalšími 125 ml vody. Hotové maso vyjmeme. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
  4. Maso vrátíme do hrnce a dalších 15 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Jehněčí kolínka podáváme například s kukuřičnou polentou, ozdobené čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.