Ingredience
Postup
- Jehněčí kolínka očistíme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Maso orestujeme ze všech stran na troše oleje a přendáme do pomalého hrnce.
- Na vypečené šťávě orestujeme i zeleninu a přidáme ji k masu. Přilijeme červené víno, 125 ml vody, doplníme bobkový list, rozmarýn, tymián a šalvěj. Na nízkém stupni vše vaříme asi 7 hodin.
- V polovině vaření jehněčí kolínka otočíme a podlijeme dalšími 125 ml vody. Hotové maso vyjmeme. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
- Maso vrátíme do hrnce a dalších 15 minut povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Jehněčí kolínka podáváme například s kukuřičnou polentou, ozdobené čerstvými bylinkami.