Domácí sýrová pizza

Tato domácí pizza s kozím sýrem vás dostane do kolen.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Na 2 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1127 KCal

    51 %

    47 %

  • Energie

    4716 KJ

    51 %

    47 %

  • Sacharidy

    133,3 g

    151 %

    133 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    54,8 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    40,6 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    21,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku smícháme s cukrem, solí, rozdrobeným droždím, olejem a postupně zapracujeme 180 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme v teple vykynout.
  2. Znovu ho prohněteme na pomoučněné ploše a vytvarujeme z něj pizzu se silnějšími okraji.
  3. Pizzu dáme na plech s pečicím papírem. Rozetřeme na ni passatu, pokapeme pestem, přidáme mozzarellu, kozí sýr i burratu.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 250 °C asi 12 minut dozlatova. Pizzu posypeme bazalkou, solí a paprikovými vločkami a podáváme.

Burrata je mozzarella s lahodnou smetanovou náplní. Ke koupi je v internetových supermarketech a v prodejnách italských specialit.

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.