Podrážděný žaludek, pálení žáhy či nepříjemné nadýmání… Stále více lidí dnes bojuje se zažívacími problémy. Patříte mezi ně i vy? Nemusíte ale hned sahat po tabletách, často se dají trávicí obtíže zmírnit i volbou určitých potravin. Které to jsou?
Brambory proti překyselení
Brambory jsou osvědčeným domácím prostředkem při žaludeční nevolnosti, ať už si dáte ty na loupačku, klasické vařené nebo bramborovou kaši. Působí i proti překyselení.
Tip: Při akutním pálení žáhy pijte bramborovou šťávu!
Ovesné vločky pro lepší trávení
Vysoký podíl balastních látek v ovesných vločkách urychluje trávení. Připravte si po ránu vločkovou kaši doplněnou třeba čerstvým ovocem a už po několika dnech pocítíte změnu. Horká kaše vás kromě toho zahřeje zevnitř a dodá vám příjemný pocit sytosti.