Čínské nudle s vepřovým masem

Máte chuť na asijskou specialitu? Pak se inspirujte naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    978 KCal

    44 %

    41 %

  • Energie

    4093 KJ

    44 %

    41 %

  • Sacharidy

    98,8 g

    112 %

    99 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    48,0 g

    76 %

    71 %

  • Tuky

    42,2 g

    65 %

    60 %

  • nasycené

    7,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sezamovou pastu vyšleháme se sójovou omáčkou. Přidáme ocet a pak vmícháme nasekaný česnek, cibulku, med a sečuánský pepř.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme maso dohněda. Pak přidáme zázvor, zelenou cibulku, černé fazole, Sui Mi Ya Cai, víno a cukr. Maso rozdělíme na malé kousky a necháme odpařit tekutinu.
  3. Nudle uvaříme podle návodu. Listovou zeleninu krátce zblanšírujeme, poté ji scedíme a dáme stranou. Do misek rozdělíme připravenou zálivku a mungo klíčky.
  4. Podle chuti přidáme chilli olej, nudle, maso a zeleninu. Ozdobíme nasekanými arašídy a nakrájenou zelenou cibulkou. Posypeme špetkou sečuánského pepře.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.